0 553 228 51 67

Sıkça Sorulan Sorular



Merak Ettiğiniz Sorular

Avrupa ülkelerinde çift gönlü sayaç sistemleriyle sağlanan bu yöntem ülkemizde devreye girmediği için uygulanmamaktadır. Yasalar gereği şebeke elektriği olan yerlerde güneş enerjisi kullanmak konusunda yasal bir engel de bulunmamaktadır.

En yüksek enerjiyi elde etmek için yön ve eğim açısı önemli olduğundan dolayı ülkemizde güneye dönük olmalıdır. Yaz ayları için ideal açı 300 ve bahar ayları için ideal açı 450 coğrafi konum açısı gösterir.

Güneş enerji uygulamalarında tercih edilen kollektör ve modül için çok yüksek sağlamlıkta cam kullanıldığından dolayı zorlanmaya dayanıklıdır. Anca kar birikmesi, ısı ve elektrik enerjisini azaltacağı için yer ile yüksek açı yapılarak uygulama sağlanmalıdır.

Güneş enerjisi solar kollektörler barındırdığı için ışımanın gerçekleştiği her an hatta bulutlu havalarda dahi tama yakın kapasite ile ısı enerjisi üretir. Ancak polly ve monokristal solar modeller aynı etkiyi gösteremez.

Güneş enerjisinden elde edilen elektrik sayesinde her türlü cihaz çalıştırabilir. Ev eşyaları, elektrikli cihazlar ve klima için ise gereken enerji miktarını oluşturacak sistemler tercih edilmelidir.

Elektriksel sınır bulunmadığı için güneş enerjisi ile istenilen miktarda enerji sağlanabilir. Ancak sınırlayan tek faktör montaj yapılan alan ve sahip olunan bütçedir.

Kurulan sistemin türüne, boyutlarına ve kalitesine bağlı olarak amorti süresi belirlenebilir. Tarife fiyatı düşük olsa dahi Türkiye’de güneşlenme şartları çok yüksek olduğu için ortalama 10-15 yıl arasında kendini amorti edebilmektedir.

Temel olarak güneş enerjisi sistemleri nedir sorusu için güneşten gelen ışınım sayesinde sıcak su ya da elektrik enerjisi elde edilmesini sağlayan sistemlerdir, cevabı verilebilir.

Temel olarak güneş enerjisi; güneş içerisinde oluşan nükleer füzyonlar sonrasında açığa çıkan enerjidir. Çok yüksek boyutlara sahip olmasına rağmen küçük bir kısmı elektromanyetik ışınım sayesinde dünyaya ulaşır.